Ada apa ngan KTM Komuter?

dah klik nuffnang? he~
sekadar hiasan..

dari pandangan korang, transit ape yang best bagi korang? bas atau tren? bagi aku yang best ialah tren. ade sebabnyer.. bukan aku saje cakap.. sebabnye, aku rela 'jem' kat dalam daripada 'jem' kat luar terutamanya kalo korang nk grak kat KL. aku naik tren satu sebab, nak blik umah nenek dan makcik aku. balik umah aku naik bas lah, maner ade tren pegi umah aku..

okey, stop merepek..

dari pengamatan aku, kali terakhir naik tren ialah lbih kurang beberepa hari lepas. kejadian terakhir semasa aku naik tren telah mengubah persepsi tren terhadap aku.

start daripada Kajang, aku amik keputusan nak naik tren ke Tanjung Malim, umah nenek dan makcik aku. trip yang sampai pertama kat aku buat aku tak jadi naik. sendat.. giler ape aku nak naik? aku start masuk kaki pun tak lepas. lastly aku amik keputusan naik trip selepasnye.

dan dan aku naik tren tu aku terase sesuatu yang tak kena.. penuh? betul tapi tak tepat [ibarat kata Izwan].. air-cond rosak~!!

okay~ so wadafak..

dengan keadaan sesak barat tu dipenuhi ngan takde air-cond.. memang panas gila.. sengsorang peluh cam kena siram sebab mengendap orang mandi..

aku kesian kat sorang brader ney.. dari stesen pertama sampai aku naik dia kata dah tukar 4 kali tren.. sumer dia kata panas.. haha, nak pegi pavilion punyer hal, tak pasal-pasal kena mandi dulu sebelum masuk..

okay, kita sambung balik..

dekat sejam aku megadap panas dan sesak camtu.. peluh toksah cerita lah.. dengan badan sihat cam aku ni mesti lebih daripada orang lain punya.. aku ingat lagi no tren tu.. T8**2.. disebabkan jasa sorang makcik ni yang dah tension mengadap tren takde air-cond sampai 3-4 kali, dia trus call KTM mengadu tren takde air-cond.. sesampainya tren kat stesen Putra, azab tu sumer dah selesai..

satu lagi kejadian yang memeningkan kepala dan memenatkan kaki aku.. apsal oang ramai sangat arini? setau aku start sampai kat Putra mesti aku dah dapat seat dah tapi kali ni tak.. giler ramai..? sesampainya Rawang untuk pertukaran tren baru aku dapat duduk..


jadual tren KTM Komuter.. takde lak nama Tanjung Malim kat sini? Tanjung Malim selepas K. Kubu Baharu..
[klik untuk tengok lebih jelas]

sesampainya kat Rawang, still jadi mende yang sama.. apsal ramai sangat arini? ahh~ aku dah tak kisah dah sumer tu.. aku dah sehari tak tido mngadap assignment.. sampai Tanjung Malim aku bangun..

P/S: korang penah kena camni?


takde niat nak condemn, cuma nak share apa yang trjadi..
0 comments:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cre-a-tor

My photo
Male/ Mara Professional College in Higher National Diploma [Computer Software Development]

shout-vending Machine


ShoutMix chat widget

Reader tracks~


1Blogger Community

rezzaeffendi's Profile on Ping.sg 

Followers