Time nak balik cuti Tahun Baru Cina~

ah~ cuti dah start gak~ sume orang siap-siap nak blik. waktu ari start boleh balik [jumaat], 89% student balik umah meninggalkan kolej.. aku? haha.. tiket pun ari sabtu malam.. giler.. dah ler cafe
kelam-kabut cuti, masalahnyer time lepas semayang jummat sumer dah tutup~ aku nak makan ape?! nak tak nak terpaksa aku pegi Tesco ngan member aku cari stock ngan makan kat sana..

Malam~
lagilah~ aku tengok bilik banyak dah gelap.. baru nak maghrib.. sumner dah balik.. yang tinggal dan lepak ngan aku setau aku Afiq, Naem, Faroq, ngan Boy jer.. time malam sunyi gler tapi kesunyian tu dipecahkan oleh bunyi laptop naem maen Left 4 Dead 2.. haha.. kurang sket sunyi aku.. nasib baik aku ade beli komik.

pagi~
member aku sumer dah siap nak balik.. diorang dah abes packing dah.. aku? same gak.. tapi diorang blah awal dari aku.. diorang ade ajak aku keluar dengan diorang, tapi waktu tu kul 10.30 pagi.. xnak ah.. giler aku kuar skang.. tiket aku 12 jam jagi.. tapi time diorang nak tgu bas ade lak member aku tertinggal mouse ngan charger laptop die.. dah bwak laptop je balik umah watpe? seminggu lak tu..

dah siap packing.. tengok?

bye member ku~ jumpe lepas abis cuti nie~

petang~
aku kesunyian~ nasib baek Boy ader lepak ngan aku.. tapi lebihnye die mkan ngan tdo jer~ haha.. aku amek keputusan ajk Izwan lepak kat bilik aku dulu sblum aku blah. time Izwan lepak kat bilik aku tetiba Felo halau aku lak.. die kate nak kiteorg kene blah sblum kul 4 petang.. nasib aku nak blah waktu tu..

giler pack~ nasib baik aku dapat seat.

so aku amek keputusan blah kul 4.30 ptg. Izwan kate nk lepak ngan aku sebelum bas aku gerak. okla. nasib aku ade kawan cam Izwan. kiteorg cari topi izwan ngan pegi makan jap.. giler.. kat seharian aku x makan sebab cafe tutup. kat sehari lah jugak..

time slow2 kiteorg jalan2 kat Kajang tu, aku bampak satu muka familiar ngan aku.. Akmal! aku ade jumpe die waktu tengahari tadi, dia kate nak blah waktu tengah hari, tapi ape die wat kat sini?

Akmal

Malam~
pakcik konduktor bas yang pegi KL last kul 8 so aku ade mase sket lepak memendekkan waktu penungguan aku. jadi aku sambung lepak ngan member aku yang aku jumpa td. aku ade tanye Akmal ngan member dye kul brape korang gerak, pastu diorang cakap diorang gerak tengah malam g Johor wat assignment. giler? apsal korang blah awal? diorang cakap felo kasi duk dalam kamsis spai kul 1 ptg jer.. kul 1? xtau pun.. kot tu sbb aku kne halau..?

nak kul 8 dah, aku kena grak g Pudu dah ney. kang kalo xde bas mati aku~

thanks kat air nie (Cool Blog). tapi ni Izwan nyer.
aku nyer dah abes dah.

thanks also kat Izwan (kiri) ngan Akmal ngan membernye coz sudi lepak ngan aku.

8.30 malam~
bermulanyer penungguan aku untuk balik umah~ skang kul 8.30 mlm.. 2 jam lagi.. kat Pudu skang ramai giler orang.. biasalar.. balik cuti.. disebabkan ramai giler orang tempat tu jdi panas.. huh, plan aku skang nk cari air ngan komik ntuk lepak dlam 2 jam nie.

selepas abisnye beli barang yang aku caritu, aku cari port yang boleh aku lepak sambil bace komik.

aku pandang atas, ade ruang menunggu.. so aku pegi sana..


tengok, kosong jer.. apsal xde org nak duk sini? siap ade air-cond lagi..

setibanye aku sampai kat ruangan menunggu tu, aku trus kuarkan komik yang aku kumpulan sejak semalam.. ade 4 rasenye..



KReKO, Katekyo Hitman Reborn ngan Arena Komik [kali ni aku bertuah, dapat 7 ari awal berbanding keluaran lain]


10.30~
dangit~!! dah lambat ney! bas nk gerak kul 10.30 aku baru nak turun~ so aku turun ngan kelam-kabut gi kat platform~ platform aku kat no 14, so mner platform 14? aku nampak ade satu platform kene tutup antara platforn 13 ngan 15.. wadafak? aku rase cam kna tipu~ so aku lari trun ikut platform 15. aku nampak ade bas yang aku nak naik nak blah so aku kejar. but unfortunately tu bukabas aku~ cilaker.. so mner bas aku? operator kate bas aku lum spai lagi~ *huh* nasib baik..

nasib bukan bas aku~ tapi bas aku bler? dah lebih mase ney~!!

11.15 pm~
dangit~!! mner bas aku ney~!! kat sejam dah ney~!! 5 bas msuk platform tu tapi xde yg aku nk naik pn.. her.. aku rase tertipu lagi~

11.40++ pm~
heh~ bas baru sampai~ gler~ lame gak tggu~ dapat gak naik bas~ hehe~ jangkaan aku~ pkul 6.00 pagi sampai~

11.40? lbih sjam oi~

10.30 mlm.. tu yg tulis kat tket~ harga dah ah mhal~ claker
[nama syarikat terpaksa di'blur'kan atas alasan tertentu]

10.30 mlm~ tengok~!!

tiket aku ditukar ngan tiket baru daripada tiket yang buruk tu~

ramai gak terkandas~ mesti jadi cam aku~

Dalam bas~
*hrr~* sejuk giler~ apsal aku x bwak sweater?

4.45 pagi~
*suara drebar* "Saya tau ade 3 orang nk pegi Kemaman tapi naper baru sorang je turun? kalo xde saya gerak skang", tu je yang aku dengar waktu kepala aku ngah blur bngun tdo~ lepas aku dgar betul2 ayat drebar tu trus aku kuar bas~ aku tanye drebar aku kat ner, dye kate dah lepas The Store dah~ wadafak? setau aku pakcik yang duk sbelah aku kate nk trun The Store tapi aku ade bagitau aku nk trun sblum dye~ dah lar trun pastu xkjut aku lak~ chiest~ aku rase slah aku gak~ aku bajet spai kul 6 tapi 1.30 jam awal~ so aku trun jela~

tanpa pkir panjang, trus aku call mak aku~ "Mama, rezza dah tlepas jauh dah ney dari umah~ hehe~ leh amik x?". lepas aku call aku, aku perasan ade sorang brader trun sme ngan aku td duk menung sorang~ dye kate nk trun The Store tapi dah tlepas~ dye dari Labuan, name Mustaqim, budak MTD [baru form 4 tapi besar dari aku~ duh~] nak cari bapak dye kat Kemaman. Dye pnah pegi Kemaman 2 taun lepas so dye ingat2 lupe nk g umah bapak dye~ dye ingat jlan dri The Store jer~ so aku sembang jela ngan dye spai mak aku datang~

5 am~
"Sori nyusahkan mama~ hehe~".. mak aku senyum jer.. aku cakap mak aku ade bdak nk tumpang~ Mak aku tanyer dye nk g mner dye jyab nk trun the store nk cri umah bapak dye~ mak aku cakap dye nk anta brader tu kat umah dye trus~ sampai jer kat he store dye lpe lak cmner nk g umah bapak dye~ yang dye ingat cuma ade surau ngan taman~ aku ngan mama trus mncari~ kiteorg tpakse kjut pakcik aku yang duk kat kawasan tu gak tanya jalan.. lastly Mustaqim jpe gak umah bapak dye~ tapi umah yang dye jumpe tu rmh bujang~ yag dye bgtau aku bapak dye kawen laen (?). anyways, aku harap ko jumpa bapak ko Mustaqim~

lastly~
sampai gak umah ngan selamat~ Alhamdulillah sampai gak umah~
0 comments:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cre-a-tor

My photo
Male/ Mara Professional College in Higher National Diploma [Computer Software Development]

shout-vending Machine


ShoutMix chat widget

Reader tracks~


1Blogger Community

rezzaeffendi's Profile on Ping.sg 

Followers