Facebook? Komen? Emo? Huh..

WARNING: sorry kalo ade kandungan post ni buat korang terasa.. aku mintak maaf bebanyak.. ini hanyalah untuk ikhtibar saja.. jangan jadi camni..

Eyp!!
sorry lama aku tak update blog ni.. bukan apa, aku malas takde idea lagipun.. susah nak cari idea kalau duk menghadap facebook hari-hari.. tapi, tengs to facebook cause bagi aku idea nak post hari ni..


facebook. Connecting People around the world.

yes, i approve it. aku ngaku fesbuk tu tempat untuk cari kawan.. bukti?? kawan baik aku yang dah lost contact time darjah 6 jumpa balik pada umur aku 19 tahun?? lama jugak lar.. 7 tahun.. tapi tak selama mak aku lost contact dengan member dia.. 25 tahun woo.. aku umur baru 19..

okay, cukup..

facebook ni cukup best, sesiapa yang suka menghadap fesbuk akan menjadi kemaruk, dan bila kemaruk semua kerja tak jadi.. aku pun begitu jugak, tapi selalunya time cuti semester ni main Ninja Saga jer.. tapi ninja saga pun bleh jadi kemaruk jugak kan? pelik aku..

part yang best kat fesbuk: Status update..
semua orang tulis memacam kat situ.. memanglar, kalo tak letak apa-apa kat situ, buat apa ada fesbuk? yang lagi bestnya, segala apa yang korang tulis, kutuk, semua terpapar kat comment box tu.. kalo silap tulis boleh jadi gaduh woo..
tapi penggunaannya boleh jadi annoying.. dengan application update 10 minit skali, dengan apa yang dia buat sampaikan nak pergi berak pun nak update dan segalanya..

bagi aku tahap annoying bagi status camni aku boleh bagi 3/5.

tapi yang paling annoying bagi aku kalo ade sesiapa yang update pasal perasaan dia.. tu aku bagi 8/5..
gaduh ngan awek, tulis.. kucing rembat makanan, tulis.. kalo dia cakap cam "kucing aku rembat makanan aku.. aduh.. sian aku..".. okeh, tu ade bunyila manja sket.. kalo perempuan tulis lar.. ni tak, nak tulis "aku bad mood, kucing rembat makanan aku, sape kaco aku aku delete dari fren!"

okay, wadafak..

kes tu memang benar. aku tak tipu.. memang ada.. dan mangsanya, aku.. (padan muka, sapa suruh kacau??)

aku balas lah comment tu.. bukan niat nak offensive (hanya bergurau) tapi apakan daya, comment tu dianggap offensive..

biasalar.. kata facebook, place for friends.. kalau bab nganjing (kutuk) komen camtu biasalar.. aku baisa kena.. tapi aku tak wat status update camtu.. selalunya aku tulis status pelik-pelik jer..

cukup..

ni masalahnya kalo emosional sangat. ape ke benda wat status camtu? kalo taknak kena kacau, janganlar tulis status camtu.. wat orang tau korang ni jenis susah nak berkawan.. kesabaran nipis cam kulit bawang..

anyway, nak delete, delete lah.. aku nak cakap apa?? (sedih lah gak hilang kawan)..

result kalo korang wat status dan tindakan camtu: orang akan menyampah kat korang..

sebelum aku tutup forum nih, ada lagi statu yang aku leh kasi tahap annoying 5/5.. perfect 5..
example: anta comment-comment jiwang ke profile makwe.. lagi sakit kalo add kedua-dua couple tu.. penuh kat news feed.. dari perbincangan di antara para member aku nilah perkara paling annoying bagi diorang..
duk berbalas komen sampai nak 100 comment lak tu.. last-last ade orang mencelah: "woi, korang takde enset ker??"

haha.. tu semua merepek..
tapi skang aku pun dah nak jadi camtu gak..
haha, susahlar.. = =''

apa pendapat korang?? sila cakap kat comment box okay??

anyway, klik nuffnang tau??
3 comments:

buy tramadol online tramadol que es - tramadol 50mg cost


phentermine price phentermine 2012 - buy generic phentermine online


phentermine online order phentermine with mastercard - phentermine 4 months


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cre-a-tor

My photo
Male/ Mara Professional College in Higher National Diploma [Computer Software Development]

shout-vending Machine


ShoutMix chat widget

Reader tracks~


1Blogger Community

rezzaeffendi's Profile on Ping.sg 

Followers